GIMNASIA RÍTMICA

La Gimnasia Rítmica es un deporte que data muchos años atrás, a principios de siglo se hacía decir Gimnasia Moderna, y los primeros campeonatos del Mundo se celebraron al 1963 y los primeros juegos olímpicos al 1984 con las gimnastas individuales y al 1996 con las gimnastas de equipo.

La Gimnasia Rítmica se un deporte tanto femenino como masculino, a pesar de que la práctica de niños y chicos todavía se mínima, está ligado a la estética a la cual se muestra la sensibilidad hacia la música con suaves o complejos movimientos, que consigue cautivar incluso a toda aquella persona que no té ningún vínculo con el arte y el deporte.

Al Club Gimnàstica Sant Cugat, formem a les nenes des de petites amb valors d’equip, constància, compromís, respecte…., tant important per a garantir un esport educatiu a les nostres gimnastes i donar així les eines necessàries a cada nena per que la pràctica de la gimnàstica formi part de la seva vida, i no limitant la pràctica esportiva a cap de les seves participants.

Entre les principals característiques d’aquesta disciplina gimnàstica destaca el treball del cos, la col·locació corporal i tècnica de base per aconseguir millorar totes les característiques físiques bàsiques en especial la Flexibilitat, i habilitats físiques com poden ser la coordinació i el ritme, també destacable es la manipulació dels aparells, amb un treball de bilateralitat tant important pel desenvolupament intel·lectual.

L’aspecte coreogràfic té també molta importància degut a les exigències de unitat de música. moviment, unitat de composició, expressió corporal, utilització de l’espai…les gimnastes treballen durant mesos les seves coreografies per aconseguir la excel·lent execució en tots els moviments i dificultats dels exercicis, el qual comporta una superació individual i d’equip, donat que son tot l’equip les que han d’aconseguir els objectius marcats.