GIMNÀSTICA RÍTMICA


La Gimnàstica Rítmica és un esport que data molts anys enrere, a principis de segle es feia dir Gimnàstica Moderna, i els primers campionats del Món es van celebrar al 1963 i els primers jocs olímpics al 1984 amb les gimnastes individuals i al 1996 amb les gimnastes d’equip.

La Gimnàstica Rítmica es un esport tant femení com masculí, tot i que la pràctica de nens i nois encara es mínima, està lligat a la estètica a la qual es mostra la sensibilitat envers la música amb suaus o complexos moviments, que aconsegueix captivar inclús a tota aquella persona que no te cap lligam amb l’art i l’esport.

Al Club Gimnàstica Sant Cugat, formem a les nenes des de petites amb valors d’equip, constància, compromís, respecte…., tant important per a garantir un esport educatiu a les nostres gimnastes i donar així les eines necessàries a cada nena per que la pràctica de la gimnàstica formi part de la seva vida, i no limitant la pràctica esportiva a cap de les seves participants.

Entre les principals característiques d’aquesta disciplina gimnàstica destaca el treball del cos, la col·locació corporal i tècnica de base per aconseguir millorar totes les característiques físiques bàsiques en especial la Flexibilitat, i habilitats físiques com poden ser la coordinació i el ritme, també destacable es la manipulació dels aparells, amb un treball de bilateralitat tant important pel desenvolupament intel·lectual.

L’aspecte coreogràfic té també molta importància degut a les exigències de unitat de música. moviment, unitat de composició, expressió corporal, utilització de l’espai…les gimnastes treballen durant mesos les seves coreografies per aconseguir la excel·lent execució en tots els moviments i dificultats dels exercicis, el qual comporta una superació individual i d’equip, donat que son tot l’equip les que han d’aconseguir els objectius marcats.