El club presenta les més de 300 gimnastes i 26 entrenadores en un acte espectacular

Sentiments, emotivitat, tendresa, il·lusió i talent. Aquests són alguns dels adjectius que han definit la presentació oficial de les més de 300 gimnastes i les 26 entrenadores de cara la nova temporada 2022-2023 del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, aquest diumenge, 2 d’octubre, a la tarda, al Pavelló 3. Unes 500 persones han seguit en directe aquest acte que ha presentat magistralment Pilar Fernández Moreno, exgimnasta i exentrenadora del club.

En la Gala de Presentació dels Equips, que ha organitzat el club per segon any consecutiu, hi han pres part les gimnastes que formen part de les 5 àrees del club: escola base, competició escolar Nivell C, competició escolar Nivell A i B, competició federada i estètica de grup. Totes les gimnastes s’han fet la foto oficial i s’han anunciat les temàtiques i les músiques dels equips per aquest nou curs esportiu.

Moltes i diverses exhibicions

A banda de les exhibicions dels equips federats de gimnàstica rítmica i estètica del club, també hi ha hagut altres exhibicions sorpreses de molta emotivitat, com les del conjunt sènior de 1a Categoria i l’exequip de Pilar Fernández Moreno, amb l’actuació, també, d’Esther Escolar, brillant.

Exhibicions d’Alexandra Agiurgiuculese, Gerard López, i Natalia García

Perquè la festa de la gimnàstica rítmica i d’estètica santcugatenca encara fos més especial, han fet una exhibició, individual i conjunta, els gimnastes internacionals Alexandra Agiurgiuculese i Gerard López, i l’exgimnasta internacional Natalia García, també exgimnasta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.

Alexandra Agiurgiuculese (Iasi, Romania, 15 de gener del 2021) és una gimnasta italiana d’origen romana que ha guanyat, entre altres èxits esportius, una medalla de bronze en el Campionat del Món de gimnàstica rítmica el 2018, en l’exercici de pilota, que es va celebrar a Sofia (Bulgària). Gerard López és un gimnasta de 25 anys, de Santa Coloma de Cervelló, que s’ha adjudicat diversos Campionats d’Espanya.

Natalia García Timofeeva (Barcelona, 5 d’agost de 1994) és una exgimnasta internacional, que va formar part de la selecció espanyola de gimnàstica rítmica des del 2008 fins al 2021, quan es va retirar el 13 de novembre del 2021 en el 6è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, després de més de 20 anys en el món de la gimnàstica. En l’última etapa de la seva carrera esportiva va ser entrenada per Mónica Viñals, presidenta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat. A banda de ser 5 vegades campiona d’Espanya individual, també ha participat en molts europeus i mundials.

Presideixen l’acte l’alcaldessa Mireia Ingla i el regidor d’Esports, Francesc Carol

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, acompanyada del regidor d’Esports de l’Ajuntament, Francesc Carol. També cal destacar la presència, entre altres autoritats, d’Albert Salarich i Miquel Martínez, de l’àrea de Coneixement de l’associació SantCugatCreix, de la que en forma part el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.

Mireia Ingla: “Sé que des de l’Ajuntament tenim compromisos amb el club i són compromisos de debò”

En els parlaments, Mireia Ingla ha explicat que “agraeixo molt la feina que fa el club per Sant Cugat i que les gimnastes portin el nom de Sant Cugat a tot arreu. Sé que des de l’Ajuntament tenim compromisos amb el club (la construcció d’un pavelló per a la pràctica de la gimnàstica rítmica i estètica) i són compromisos de debò”.

Mónica Viñals: “Fa molt de goig veure un pavelló així, amb tantes gimnastes i públic. Som una gran família”

La presidenta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, Mónica Viñals, ha assenyalat que “fa molt de goig veure un
pavelló així, amb tantes gimnastes i públic. Us volem donar les gràcies per confiar-nos les nenes. Som una gran família. Les nenes estan treballant moltíssim i són molt felices. Les seves entrenadores ho donen tot per elles. Desitjo que la temporada sigui molt bona i profitosa per a tothom”.

Presentació de l’àrea esportiva

Durant l’acte, s’han presentat les directores tècniques del club, que són les exgimnastes Mònica Viñals i Noemí Lupón. I també la resta de coordinadores de l’àrea esportiva, amb 26 entrenadores. Raquel Martín, en substitució d’Esther Escolar, és la coordinadora de gimnàstica rítmica en l’àrea de competició federada; Andrea Vico, coordinadora de gimnàstica rítmica en l’àrea de competició escolar dels Nivells A i B; Mireia Colet, coordinadora de gimnàstica rítmica en l’àrea de competició escolar del Nivell C; Núria Salas, coordinadora de gimnàstica rítmica de l’Escola Base, i Tania Müller, coordinadora de l’àrea de gimnàstica estètica de grup (federada i escolar).

Jornada de formació per a les 26 entrenadores del club

En l’àmbit intern, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat ha organitzat una jornada de formació teòrica i pràctica per a les 26 entrenadores del club, que han impartit Mónica Viñals, Raquel Martín i Andrea Vico, aquest diumenge, 2 d’octubre, al matí, a la Sala Canigó.

TEXT i FOTO: Àlex López Puig.