El club participa en una sessió formativa organitzada per SantCugatCreix dels programes europeus SportBoard i SonarInjuries, en els que hi col·laborem

La presidenta del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, Mónica Viñals, la vicepresidenta Rosa Casino, la coordinadora de la secció de gimnàstica estètica de grup i entrenadora, Tania Müller, i mares i pares delegats de la nostra entitat han participat en una sessió formativa dels programes europeus SportBoard i SonarInjuries en els que treballa l’associació SantCugatCreix, de la que el nostre club en forma part. Aquest curs 2023-2024, el CGRE Sant Cugat col·laborarà en aquests dos programes europeus.

La presentació de l’SportBoard ha anat a càrrec d’Albert Casorrán ‘Caso’, de l’equip de psicòlegs esportius que lideren aquest programa, amb Míriam Cardoner i la nostra entrenadora Tania Müller. Jordi Padró, responsable del programa Sonar Injuries a SantCugatCreix, ha detallat l’altra programa europeu.

La sessió formativa, que s’ha celebrat aquest divendres, 1 de desembre, a la Casa de Cultura, ha comptat amb la presència de Miquel Martínez, president de SantCugatCreix, i Xavi Cortés i Albert Salarich, membres de l’Àrea de Coneixement de l’associació.

L’aplicació SportBoard App

L’aplicació SportBoard App, que monitorarà els dos projectes en curs de SantCugatCreix, l’SportBoard i el Sonar Injuries, ja està disponible a les botigues Apple i Google.

L’app és fruit del projecte europeu SportBoard, liderat per SantCugatCreix en consorci amb Blanquerna Universitat Ramon Llull, l’Ajuntament de Mòdena i la cooperativa esportiva Anderlini de Mòdena.

A través de l’app, es proporciona l’accés a les eines de l’Ethics Monitoring System i les de registre de lesions Sonar Injuries, també a un mur de publicació de notícies, accés a l’observatori SportBoard de comportaments i un potent sistema de notificacions multimèdia als usuaris.

Per l’Ethics Monitoring System, la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna URL ha preparat un entramat de 352 indicadors de conductes, situacions o comportaments que es produeixen en l’àmbit esportiu ja vinguin d’esportistes, famílies, entrenadors, directius o gestors esportius tant en la seva versió positiva com la negativa.

Sonar Injuries, prevenció de lesions per a esportistes

Pel que fa al Sonar Injuries (registre de lesions), l’app dona accés al sistema, desenvolupat per la Universitat de Vic Universitat Central de Catalunya, de vigilància de lesions (ISS) exclusiu per a tècnics i responsables esportius de les entitats. La informació general sobre continguts de sensibilització sobre prevenció de lesions per a esportistes i pares arribarà pel sistema de notificacions als usuaris donats d’alta.


TEXT i FOTOS: Àlex López Puig.