El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, amb 420 gimnastes, un club de referència a Catalunya

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat és el 6è club que s’incorpora a SantCugatCreix, després del Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat i el Club de Rugby Sant Cugat, entitats fundadores l’any 2014, i el Junior FC i el Club Handbol Sant Cugat, que es van adherir a l’associació esportiva el 2015 i el 2020 respectivament.

 

Mònica Viñals: “Tenir un club com el nostre és el somni de qualsevol municipi. És un gran projecte”

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat és un club de referència a Catalunya, en les dues disciplines, en rítmica i estètica de grup. “Sempre hem estat un club amb molt de nom”, assegura la seva presidenta Mònica Viñals. A més, destaca que “som un club formatiu. Treballant dia a dia, els resultats arriben”. Viñals també apunta que “som una gran família. Tenir un club com aquest és el somni de qualsevol municipi. És un gran projecte”. També afegeix que “tenim un equip tècnic molt bo, amb entrenadores que s’han format al club. Totes, excepte dues, són exgimnastes de la nostra entitat”.

 

420 gimnastes de tots els nivells
L’entitat compta amb 276 gimnastes, més 144 gimnastes de 7 escoles -de Sant Cugat, Rubí, Bellaterra i Barcelona- que gestiona directament el club. Així, 420 gimnastes són les que es preparen directament o indirectament al Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat. D’altra banda, entrenadores del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat són tècniques en 10 escoles que gestiona l’Oficina Municipal d’Esports Per a Tothom (OMET).

En l’àrea esportiva, amb 26 entrenadores, les exgimnastes Noemí Lupón i Mònica Viñals són les directores tècniques del club. Esther Escolar és la coordinadora de gimnàstica rítmica en l’àrea de competició federada; Andrea Vico, coordinadora de gimnàstica rítmica en l’àrea de competició escolar; Núria Salas, coordinadora de gimnàstica rítmica de l’escola base, i Tania Müller, coordinadora de l’àrea d’estètica (federada i escolar).

El club entrena en 7 instal·lacions diferents
El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat es prepara en fins a 7 instal·lacions esportives diferents: al CAR de Sant Cugat, a la Sala Canigó, i a les escoles Pla i Farreras, Gerbert d’Orlhac, Pins del Vallès, Turó de Can Mates i L’Olivera.

La junta directiva del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat està integrada per: Mónica Viñals (presidenta des de l’octubre del 2021); Rosa Casino (vicepresidenta); Montserrat Eres (tresorera), i Noemí Lupón (secretària).

 

Un palmarès brillant

Entre els èxits més destacats en el seu palmarès en gimnàstica rítmica, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat compta amb dues 3es posicions en el Campionat d’Espanya Absolut de Conjunts i una 2a posició en el Campionat d’Espanya de Base en categoria infantil. Quant a la disciplina d’estètica de grup, l’entitat ha aconseguit diferents podis en els campionats d’Espanya de les categories sènior, júnior, infantil i aleví, a banda de competir en campionats del Món i d’Europa.

El club també disposa d’un grup de 15 persones adultes que practiquen la rítmica, l’estètica de grup, pilates i stretching i nenes de 3 anys que fan rítmica base.

 

Natalia Garcia Timofeeva, Elisa Pérez i Clara Esquerdo han representat Sant Cugat a l’elit

Pel Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat han passat gimnastes d’elit com Natalia Garcia Timofeeva (es va retirar el novembre del 2021, la santcugatenca Elisa Pérez (es va retirar el juliol del 2021) i Clara Esquerdo (es va retirar el juny del 2020).

 

30 anys de gimnàstica rítmica a Sant Cugat

A la nostra ciutat, la gimnàstica rítmica va néixer fa uns 30 anys. La Unió Esportiva Sant Cugat va absorbir, a principis dels anys 90, unes gimnastes que s’entrenaven al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Catalunya, a Sant Cugat. Uns anys més tard, va ser el Club Muntanyenc Sant Cugat qui va absorbir les gimnastes de la UE Sant Cugat. El desembre del 2013, la secció de gimnàstica rítmica del Club Muntanyenc va decidir desvincular-se de l’entitat i crear un club nou, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, que el 2023 celebrarà el seu 10è aniversari.

 

Pròximes activitats

De l’11 al 14 d’abril, a l’escola Pla i Farreras, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat organitzarà el campus de Setmana Santa, per a l’escola base. El 24 d’abril participarà, a Sant Cugat, en la Gimnastrada i en el Campionat Comarcal de gimnàstica rítmica. El 12 de juny, l’entitat organitzarà el 2n Trofeu Gimnàstica Sant Cugat, al Pavelló 3.

 

Mónica Viñals: “Col·laboren amb SantCugatCreix des de la seva fundació, el 2014. Els seus projectes sempre ens han interessat molt”

Mónica Viñals ha explicat que “col·laboren amb SantCugatCreix des de la seva fundació, el 2014. Els seus projectes sempre ens han interessat molt, aporten uns valors que nosaltres sempre hem inculcat a les nostres gimnastes. Tot el que sigui educació, suma”.

La seu social del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat és al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, amb un despatx al soterrani de la instal·lació esportiva municipal.

Per a contactar amb el club ho podeu fer a través del correu electrònic gimnasticasc@gmail.com o bé als telèfons 692520069 (Noemí Lupón) i (609440176). Núria Salas.