Tot a punt perquè el club organitzi dissabte al Pavelló 3 el primer Trofeu Nacional Esther Escolar, amb 400 gimnastes i 32 clubs

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat organitza aquest dissabte, 23 de setembre, de 9 a 18 hores, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, la primera edició del Trofeu Nacional Esther Escolar. Així, el club organitzarà una de les competicions més importants que ha fet en els seus 10 anys d’història. De fet, aquest campionat serà el primer acte del curs 2023-2024 del 10è aniversari del club.

Amb 400 gimnastes

La competició, amb 400 gimnastes, se celebrarà en diferents categories i nivells. Les categories són prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet, juvenil, júnior i sénior, i ho faran en conjunts absolut i individuals Copa Base, conjunts base i conjunts Copa Catalana.

A banda de les medalles a les 3 primeres classificades de cada categoria i nivell, l’organització també distingirà les participants amb 3 premis especials, també en cada categoria i nivell. Són els d’elegància, composició i expressió.

28 clubs catalans i 4 clubs de fora de Catalunya

En aquesta competició nacional hi participaran 28 clubs catalans i 4 clubs de fora de Catalunya, que són el Club Granada Gimnasia Rítmica; Club 90 Huesca Gimnasia Rítmica y Estética; Club 2000 Gimasia Rítmica y Estética Barbastro i CGR Inca.

Els 28 clubs catalans que hi participaran són els següents: CR La Unió Viladecans, Gyas Club Tàrrega, CR Pla de l’Estany, CR Gim Vanes Sport (Badalona), EG Rítmica Lloret, CE Blanenc GR, CR Viladecans, CR Barcelona Castelldefels, Rítmica CEL (Llinars del Vallès), Club Muntanyenc Sant Cugat, European International School of Barcelona (Sant Cugat), CR Clau de Sol, CGR Cerdanyola, CGR L’Ampolla, CR Vilafranca, CR Girona, CR Montigalà Badalona, CR Mataró, GEiEG (Girona), AE AsoGym (Barcelona), AE Rítmica Quart, CR Farners, Rítmica Manyanet, CR Vilablareix, Elite Barcelona Escuela de Gimnasia Rítmica, CGR Balaguer, GR El Masnou i Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.

Els nostres patrocinadors, Clínica Belba, clínica dental Moonz i La Sort del Nino, amb el 1r Trofeu Nacional Esther Escolar

Raquel Martín i Andrea Vico són les directores del 1r Trofeu Nacional Esther Escolar, que compta amb la col·laboració dels 3 patrocinadors del club, Clínica Belba (estètica), la clínica dental Moonz, i La Sort del Nino.

En la competició també hi col·laboren 12 empreses més: Canalla, Padelvita, Gimlástica, Invisible Training, Calzedonia, dvillena, Véns a Saltar?, CaixaBank, AlmudenaCid, Olympia, Pinceladas de Rítmica, ColaCao i Ajuntament de Sant Cugat.

El club ha decidit que aquest trofeu nacional havia de portar el nom de l’Esther Escolar, una de les figures clau, com a entrenadora, de la gimnàstica rítmica a Sant Cugat.

Esther Escolar, entrenadora del club des de l’any 2008

Esther Escolar Menéndez, que entrena al Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat des de l’any 2008 -té el títol d’entrenadora nacional de gimnàstica rítmica-, va formar part de l’equip espanyol absolut de gimnàstica rítmica, en la modalitat d’individuals.

La santcugatenca es va iniciar en la gimnàstica rítmica l’any 1994, quan tenia 7 anys a l’escola Capitán Masip de Lleida, on va néixer fa 35 anys, i posteriorment ja va competir per al Club Rítmica Patrícia Lleida.

Passa a integrar l’equip espanyol absolut de gimnàstica rítmica d’individuals, l’any 2003

L’any 2003 va entrar a formar part de l’equip espanyol absolut de gimnàstica rítmica d’individuals, entrenant al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, sota les ordres d’Iratxe Aurrekoetxea i Tania Müller, que també és entrenadora del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.

Ha competit en campionats del Món i en campionats d’Europa

En el Campionat del Món va aconseguir dues 6es posicions per equips, el 2003 a Budapest i el 2005 a Bakú. També ha estat 6a per equips en el Campionat d’Europa, el 2005 a Moscú, i 5a en els Jocs Mediterranis, el 2005 a Almeria.

Campiona d’Espanya d’Individuals des d’Infantil a Divisió d’Honor

En la modalitat d’individuals, Escolar va ser campiona d’Espanya de 1a Categoria l’any 2003. També va ser segona (el 2004) i tercera (el 2005) en el Campionat d’Espanya, en la categoria de Divisió d’Honor. En categories de formació, Escolar va ser campiona d’Espanya Infantil l’any 2000 i Júnior el 2002. També ha estat campiona d’Espanya Infantil de Conjunts, amb el CR Patrícia Lleida.

Després de retirar-se l’any 2008 per culpa d’una lesió al genoll, va passar a ajudar com a entrenadora de rítmica a Iratxe Aurrekoetxea. El 2009 va començar a practicar gimnàstica estètica de grup al club Alcon Cusí, amb el que va ser 5 vegades campiona d’Espanya Sènior. També ha participat en diferents campionats del Món i copes del Món.

Entrenadora 4 campanyes de l’equip sènior absolut del club en la màxima categoria estatal, la 1a Categoria

També ha estat l’entrenadora de l’equip sènior absolut del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat que, durant 4 temporades en diferents etapes, ha militat en la 1a Categoria de la rítmica estatal.

El 2012 es va diplomar en Magisteri d’Educació Primària en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitzant-se en Educació Física. També té un màster en Psicopedagogia (2014).

TEXT: Àlex López Puig.
IMATGE: Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.