Què és la gimnàstica estètica de grup?

La gimnàstica estètica de grup és una modalitat esportiva que s’ha anat desenvolupant, promovent i practicant des de fa més de cent anys a Finlàndia i Estònia. El seu origen es troba a l’antiga Grècia i va ser el concepte del moviment natural i fluid del cos el que va inspirar el seu desenvolupament.

Va arribar a Espanya l’any 2004 i el nostre club també ha volgut apostar per aquest esport oferint a nens i nenes, nois i noies, i fins i tot a dones i homes, la possibilitat de practicar-la, sentir-la i viure-la.

Entre les principals característiques de la GEG, destaca el treball de la fluïdesa dels moviments. Moviments que són enllaçats els uns amb els altres de forma natural i harmònica respectant les limitacions de cada cos i fent de la GEG un esport practicable a qualsevol edat.

L’aspecte coreogràfic és fonamental. Tota coreografia té una temàtica que els i les gimnastes interpreten a través de moviments estètics i expressius formant una unitat amb la música.

La GEG està regida per un codi de puntuació que marca els elements tècnics que han de configurar l’exercici de competició: salts, equilibris, acrobàcies, girs, passos rítmics, elevacions i combinacions de moviments corporals, entre d’altres.

Finalment, cal destacar la importància del predomini de la unitat del grup al llarg de tota la composició. El treball en equip és bàsic en aquesta disciplina i es fomenta des dels entrenaments potenciant el compromís i la companyonia.

No ho dubtis i vine a provar la gimnàstica estètica de grup! Una modalitat esportiva que desenvolupa especialment la bellesa, l’elegància i l’expressivitat en els moviments dels esportistes que la practiquen.

Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat.